Как да изберете подходящи чорапи за бягане?

Бягането невинаги е свързано с училище! Независимо дали сте на пътеката, сред природата или на плажната ивица, това е занимание, което изисква внимание и правилна подготовка. А Вашите чорапи са малък детайл, от който зависи удобството Ви.

Да бягате с внимателно подбрани и скъпи обувки, но с неподходящите чорапи, е все едно да искате да карате кола, без да натиснете нито веднъж газта. Това не само ограничава удоволствието Ви, но и Ви лишава от добрия резултат, който можете да постигнете.

Не знаете защо бягането спада в съвсем различна категория от останалите спортове? В тази статия, ние от Belioonlineще Ви споделим защо трябва да търсите адаптивност и най-добър комфорт при избора на мъжки чорапи.

Защо е важно краката Ви да са „щастливи”?

Случвало ли Ви се е да се връщате с протрити стъпала, множество пришки, мазоли и рани? А знаете ли, че основната причина за тях са некачествените чорапи?

Някои бегачи не обръщат внимание на дрехите и аксесорите, с които спортуват. Те мислят, че страхотното бягане се дължи единствено на висококачествените маратонки.

За съжаление, значението на чорапите често е засенчено от стремежа да намерите перфектните маратонки. Без съчетаването им с подходящите чорапи, със сигурност стъпалата Ви ще започнат да прегряват, а с това ще се появят и редица проблеми като дискомфорт и болка.

Тук експертите споделят, че за да постигнете желаните резултати, всеки един елемент от екипировката Ви е от значение. С правилните мъжки чорапи ще направите разлика между неудобството и травмите и страхотното бягане.

Съчетаването на неподходящ модел с добри маратонки е все едно използвате евтин бензин в първокласна кола. Вашето представяне и изживяване със сигурност ще пострадат. Ето защо, инвестицията в чифт, предназначен за бягане, е най-доброто нещо, което можете да направите.

Щастливи крака = ТОП постижения.

Освен това, правилният чифт чорапи за бягане ще Ви осигури по-добра опора на крака. Причината е, че са проектирани специално да поддържат ходилото Ви в правилна позиция, докато бягате. Повечето модели са направени от специална материя, която не изпотява кожата и не задържа влага по нея.

Кои са основните характеристики?

Както вече казахме – всяка малка подробност е от значение! Но, ако бързате да откриете „перфектния” чифт, Ви съветваме да обърнете внимание на: вида на материала, височината и нивото на омекотяване, което предлага.

Започнете от материята.

Може би ще Ви прозвучи странно, но избягвайте памука на всяка цена. Всички сме свикнали да гледаме на тази материя като на най-добра за краката ни, но не и когато става въпрос за бягане! В горещите и влажни дни ще откриете, че тя абсорбира невероятно количество вода и лесно причинява мехури.

От друга страна, мерисоновата вълна има способността да регулира естествената Ви температура. Тя не само е естествен материал, който пренася влагата, но и има и антибактериални свойства. По този начин предпазва от развитие на неприятни миризми.

Полиестерът и найлонът също са популярни влакна, който поглъщат потта, помагат на крака да се проветрява и са по-издръжливи от памука.

Това е причината тези материи да са широко използвани, когато става въпрос за бягане.

Повечето производители предпочитат да използват смесица от синтетични тъкани – найлон, полиестер и спандекс. По този начин могат да Ви предложат добра стойност, издръжливост и комфорт.

Височина и омекотяване.

Дебелината на мъжките чорапи за бягане може да направи две неща – да омекоти всяка стъпка и да заеме част от допълнителното пространство в обувката. Ако предпочитате мекота, съчетайте маратонките с чорапи, имащи дебело омекотяване под крака за по-добро изживяване.

Често продавачите в магазина Ви предлагат да заложите на модели с различна дебелина, за да регулирате обувките. Например, ако са Ви по-разхлабени, но правилния номер, препоръчват по-дебели чорапи, които да заемат част от този обем.

Освен ако не планирате бягане в планината, където е важно да предпазите кожата си от нараняване, височината на чорапите е въпрос на личен стил и предпочитание.

С това ще завършим тази статия. Надяваме се съветите ни да са Ви били от полза и не забравяйте, че в нашия онлайн магазин ще откриете голямо разнообразие от модели.

Оценете тази публикация