Как да изберете подходящите чорапи за спорт?

Как да изберете подходящите чорапи за спорт?

Точно както има определени видове обувки, предназначени за туризъм, бягане и ежедневие, така има и чорапи, които са специално създадени за спортуване.

Причината е проста – упражненията с висока интензивност и състезателните спортове, включващи скачане и бягане, натоварват допълнително ходилата Ви. Носенето на грешния вид дамски чорапи може да причини протриване на кожата, пришки, мехури. И не само. Възможно е краката Ви да се изпотяват повече и това да доведе до гъбички по ноктите.

Правилният модел чорапи не само ще предотврати всичко това, но и ще осигури допълнителна опора на краката Ви в обувките.

Не знаете на какво да обърнете внимание? В тази статия ние от Belioonline ще Ви помогнем да откриете най-подходящите чорапи за спортуване.

Какво точно търсите?

Често сме чували клиентите да търсят: „най-добрите спортни чорапи”. За съжаление, няма универсален модел, който да отговаря на това определение. Подходящите чорапи зависят от практикувания спорт, нивото на интензивност и специфичните упражнения, които се правят.

Например, ако отивате на ски или туризъм, памучните чорапи до глезена няма да Ви причинят неудобство. Но, те задържат влагата и потта в чорапите. По-подходящи в случая биха били моделите от вълна, които изпълняват тази функция.

Кои са най-често срещаните видове спортни чорапи?

Как да изберете подходящите чорапи за спорт?

Преди да изберете своя модел е добре да се запознаете с различните дължини и кройки на чорапите:

  • Къси чорапи – тяхната дължина достига под или малко над глезена. Понякога остават „невидими”, когато си сложите обувките. Обикновено се носят от бегачи и, където по-малкото плат е предимство.
  • Чорапи Crew – те са със средна дължина, която обикновено достига няколко сантиметра над глезена и седят точно под прасеца. Могат да бъдат открити и в малко по-къс вариант. Подходящи са за фитнеса, на игрището за спортове като футбол, волейбол, баскетбол и други, където се търси най-добрата защита на крака.
  • Чорапи, достигащи средата на прасеца – понякога са наричани и чорапи за панталон. Както се досещате, това са по-дълъг модел, който достига до средата или до горната част на прасеца. Обикновено се използват за различни спортни дейности като вдигане на тежести и други.
  • Чорапи до коляното – често се използват при спортове на открито, където е важно да се предпази долната част на крака както при игра на лакрос.
  • Чорапи над коляното – те осигуряват максимално покритие и достигат до бедрото. Могат да се използват за допълнителна опора за наколенки. Използват се често от вратарите в спортове като хокей и футбол.

С това ще завършим тази статия. Надяваме се информацията да Ви е била полезна и не забравяйте – в нашия онлайн магазин ще откриете голямо разнообразие от дамски чорапи.

 

Оценете тази публикация