Как да изберете правилния чорапогащник?

Как да изберете правилния чорапогащник

Чорапогащниците са незаменима част от всеки есенен и зимен гардероб. Но нека си признаем – понякога те могат да Ви подлудят. Няма значение дали става въпрос за чорапогащник, който Ви пада постоянно и не можете да го наместите или Ви е прекалено впит. От решаващо значение за Вашето удобство е да откриете правилния модел.

В тази статия ще Ви споделим два важни критерия, на които да обърнете внимание преди да изберете своя нов чорапогащник.

Плътността на чорапогащника е от голямо значение за Вашето удобство. Тя трябва да бъде съобразена не само с облеклото Ви, но и със сезона и температурата навън.

Как да изберете правилния чорапогащник

Плътността се обознавача на опаковките като DEN. Колкото по-висока е плътността, толкова по-непрозрачни са чорапогащниците.

Според стандарта моделите от 9 до 20 DEN са прозрачни. Тези, които са 20 DEN се приемат за стандартни прозрачни. Съответно тези, които са между 20 и 50 DEN се считат за полупрозрачни, а тези от 60 DEN и нагоре са плътни.

На пазара можете да откриете дори чорапогащници, които са 80 и 100 DEN. Те са изключително плътни и непрозрачни. Подходящи са както за много студени зими, така и за походи и разходки в планината.

Размерът е другият важен критерий, на който трябва да обърнете внимание. Обикновено на всяка опаковка можете да намерите таблица с размери. В нея е посочено кой номер на каква височина и килограми отговаря.

Ако не сте сигурни как да определите своя размера, прочетете предходната ни статия. Или се свържете с нас на телефон: 0885 595 112. Нашият екип с удоволствие ще Ви предложи подходящи модели.

Оценете тази публикация